Mézeskalács Info

Nyomtatható mézeskalács minta

Ha nem szereztél be elég mézeskalács kiszúrót a karácsonyi ünnepekre, vagy a régieket már unod, és valami egyedire vágysz, akkor készíts saját mézeskalács mintát, vagy használd ezeket a nyomtatható mézeskalács sablonokat!

Hogyan készíts magad mézeskalács mintát?

Először is találd meg a neked tetsző karácsonyi mintákat a ház körül! Ezzel megspórolhatod az interneten való keresgélést és a nyomtatást. Ha van valami karácsonyi formájú dobozod, alátéted, amelynek tetszik a formája, vagy újságban láttál egy szép mézeskalács mintát, ezek mind jók lehetnek. A mintát rajzold körbe egy vastagabb kartonon, hogy tartósabb legyen, és vágd körbe. Érdemes az ilyen sablonokat gyűjtögetni, mert bármikor szükségünk lehet rájuk az ünnepek alatt, nem csak mézeskalácshoz, hanem kekszsütéshez, ablakdísz készítéshez, karácsonyfadíszhez is használhatók.

Ha pedig semmi ilyesmit nem találsz a ház körül, akkor érdemes keresgélni az interneten a „christmas template” szavakra keresve! Mindenféle karácsonyi sablont találhatunk, amire csak szükségünk lehet, csak kinyomtatjuk egy vastagabb papírra, körbevágjuk, és indulhat is a sütés!

Hogyan használjuk a mézeskalács mintát?

  1. Ha kivágtuk a mézeskalács mintákat, helyezzük rá őket a kinyújtott mézeskalács tésztára, legjobb, ha rögtön egy tepsi méretű sütőpapíron nyújtjuk ki a tésztát, mert úgy nem kell mozgatunk a figurákat. Sokszor ugyanis baj szokott lenni, hogy a tészta ragad és a mézeskalács figurák deformálódnak miközben átrakjuk őket a tepsire, főleg a rögtön puha mézeskalácsnál, amelynél a tészta elég lágy.
  2. A mintákat 1-2 cm-re helyezzük el egymástól, nehogy összesüljenek a figurák, mert a mézeskalács sütés közben megnő.
  3. A mintákat vágjuk körbe egy éles késsel, majd a felesleges tésztát távolítsuk el a figurák közül.
  4. A maradék tésztát nyújtsuk újra és jöhetnek az újabb minták, majd mehetnek a sütőbe!

Bár tudom sablonnal dolgozni elég időigényes folyamat, de nehéz összehalászni a kedvenc kiszúróinkat az üzletekben, arról nem is beszélve,hogy az egyedi kiszúrók elég drágák.

Letölthető mézeskalács minták

És most következzenek az általam használt mézeskalács minták, amelyet most le is tudtok tölteni pdf formátumban. Nagyítsátok, kicsinyítsétek nyomtatás előtt, attól függően, hogy mekkora figurákat szeretnétek.
Mézeskalács minta
Mézeskalács minta II.
Mézeskalács minta III.

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük