Mézeskalács Info

Mézeskalács tárolása

Mézeskalács tárolása üvegben

Mindannyian szeretjük a mézeskalácsot, viszont valljuk be, úgy az igazi, ha finom puha! Hogyan kell tárolni a mézeskalácsot, hogy sokáig élvezhető maradjon? Mézeskalács tárolása, hogy sokáig puha legyen!

Mézeskalács tárolása díszítés előtt

Fontos tudni, hogy a hagyományos mézeskalács esetében már díszítés előtt is oda kell figyelni a tárolásra. Hagyományos mézeskalács recept esetén ugyanis sütés után kemény a tészta, és először meg kell puhulnia.

Ezért sütés után hagyd teljesen kihűlni a sütiket, és tedd őket egy zárható dobozba két-három napra puhulni. Utána díszítsd.

Mézeskalács tárolása

A feldíszített, kész mézeskalács tárolása is nagyon hasonló. A lényeg, hogy valamilyen légmentesen zárható edényben, fóliában tárold, hogy sokáig puha maradjon. Ez lehet zárható műanyag vagy fém doboz, üveg, műanyag fólia. A mézeskalácsokat ilyenkor tedd hűvös helyre, de hűtőbe nem szükséges.

Mézeskalács fém doboz

Megfelelő tárolás esetén a mézeskalács akár hetekig puha, élvezhető marad.

Egy tipp: ha szép, zárható üvegben tárolod a feldíszített mézeskalácsot, akkor azon túl, hogy sokáig finom marad, az ünnepi asztal vagy a lakás dísze is lesz.

Mézeskalács tárolása üvegben

Mézeskalács házikó tárolása

Karácsony tájékán egyre többen készítenek mézeskalács házikót. A ház tárolásakor nem is mindig a puhaság megőrzése fontos, hiszen ezt sokkal inkább dísznek, mint ételnek szánjuk, talán nem is mindig esszük meg. Viszont lényeges, hogy a mézeskalács ház a tárolás során szép maradjon, ne legyen poros, ne másszanak rá a bogarak stb.

Ehhez a mézeskalács házat tárold hűvös, száraz helyen. Lehetőleg persze próbáld meg ilyen helyen kiállítan, így nem kell később mozgatni.

Éjszakára takard be műanyag fóliával, ami megvédi a portól, nedvességtől, így nem csak szép, de ehető is marad. Ha megfelelően tárolod, a mézeskalács ház akár egy éven keresztül is szép marad – bár ennyi idő után már nem igazán lesz ehető.

Ha csak a szépség a fontos, és egyáltalán nem szeretnéd megenni a mézeskalács házat, akkor akár színtelen lakkal is lefújhatod több rétegben.

Mézeskalács házikók

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük