Mézeskalács Info

Mézeskalács köszönetajándék esküvőre

Az esküvői köszönetajándék egy apró, kedves gesztus a pár részéről, amellyel megköszönik a vendégeknek, hogy részt vettek az esküvőn, és osztoztak az örömükben. A köszönetajándék általában a dekoráció része, az asztalon, vagy a tányéron helyezik el, ezért szép, ha összhangban van az esküvő színeivel és stílusával.

Az esküvői köszönetajándék eredete

A köszönetajándékok régen nem csak esküvőkhöz, hanem más ünnepekhez, eseményekhez is kötődtek. A vendéglátók kis ajándékokkal lepték meg a keresztelőre, születésnapra, esküvőre érkező vendégeket. Tipikus ajándék a cukrozott mandula volt, amelyből öt szemet adtak minden vendégnek, ennek oka, hogy minden szem mandula mást jelentett, egészséget, hosszú életet, boldogságot, gazdagságot és a termékenységet. A kis ajándékkal kívántak hasonló szerencsét a vendégeknek, mint amelyben ők részesültek.

Mézeskalács köszönetajándék

Az esküvői köszönetajándék lehet hűtőmágnes, csokoládé, egy feliratos bor, vagy akár egy mézeskalács figura is.

A mézeskalács köszönetajándék előnyei:

mezeskalacs esküvőre

 • Ehető ajándék, de megőrizve sokáig emlék marad, és rápillantva felelevenedhetnek az esküvő csodás pillanatai
 • Pénztárcakímélő, mert akár magunk is elkészíthetjük, ha nem okoz gondot a mézeskalácssütés és díszítés, az alapanyagok nem drágák, de ha nagy esküvőt szervezünk, akkor meg is vásárolhatjuk őket.
 • Egyedi és különleges, sokkal jobban mutat, mint egy hűtőmágnes, vagy egy kulcstartó

A mézeskalács köszönetajándék maradhat hagyományos mézeskalács színű, vagy ételfestékkel bármilyenre festhető, így nem okozhat gondot, hogy elüt a teríték, az esküvő színeitől. Változatos lehetőségeink vannak a minta kiválasztásánál is. Festhetünk, kérhetünk rá népművészeti motívumokat, non-figuratív alakzatokat, csipkemintát, különböző feliratokat. Feliratként szerepelhet a figurákon a pár monogramja, az esküvő dátuma, vagy „Köszönjük!”, „Szeretettel!” szöveg. A szép csomagolás feldobhatja a mézeskalács ajándékot. A mézeskalácsot csomagolhatjuk celofánba, szalaggal átkötve, vagy akár fehér, színes organza anyagba is.

Mézeskalácsból nemcsak köszönetajándék, de ültetőkártya is készülhet, így a gondosan kiválasztott esküvői helyszín éke lehet ez a finomság!

Forrás: Wikipedia, mezeskalacsajandekok

3 hozzászólás

 1. fotobese

  Kitűnő ötlet, nem láttam még esküvőn de mindenképpen aranyos ajándéknak tartom! 🙂

  Reply
  1. Szilágyi Balázs

   Örülök, hogy tetszik! 🙂

   Reply
 2. Hubadúr

  Ez a fajta köszönetajándék arra kiváló példa, amit lehet, hogy hazavisznek, vagy elrágcsálnak örömmel. Szóval klassz!

  Reply

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük