Mézeskalács Info

Letölthető mézeskalács házikó sablonok

A mézeskalács házikó sablon nélkülözhetetlen kelléke a házikó elkészítésének. A mézeskalács ház csak akkor fog megállni és akkor lesz szép, ha pontosan dolgozunk. Ehhez pedig arra van szükség, hogy előre megtervezzük a házunkat.

A vállalkozó szelleműek tervezhetnek egyedi házikót, de azok se csüggedjenek, akik biztosra szeretnének menni, mert az interneten számtalan mézeskalács ház sablon található, amely megkönnyíti a munkát.

A mézeskalács házikó receptemet itt találod.

Az általam használt mézeskalács házikó sablon

Bekevertem a mézeskalács házikó tésztáját, míg az a hűtőben pihent, elkészítettem a sablont. Én egy aprócska házat terveztem (9×7 cm) egy 22×13 cm-es alapra. Íme az én sablonom:

mézeskalács házikó sablon

Mézeskalács házikó sablon – kattins a képre az eredeti méretben megnyitáshoz és letöltéshez

Az általam használt mézeskalács házikó sablont eredeti méretben (JPG) és PDF formátumban is megtaláljátok itt!

Mézeskalács sablon letöltése (pdf)

A sablont kinyomtatva kezdődhet is a házikónk kivágása a tésztából!

Tippek a mézeskalács házikó kivágásához

  1. Miután a mézeskalács házikó sablonját kinyomtattuk, vágjuk pontosan körbe.
  2. Azt javaslom, hogy a házikó tésztáját már lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki, ugyanis ha esetleg letapad a tészta a deszkára és nehéz felszedni, a házikó elemei elvesztik eredeti méretüket és később nem fognak illeszkedni egymáshoz. Ha már a sütőpapíron nyújtjuk, ezt elkerülhetjük, ugyanis nem kell mozgatnunk a tésztát.
  3. A sablont helyezzük rá a tésztára és éles késsel vagy egy pizzavágóval vágjuk körbe a ház részeit. Ha biztosra akarunk menni, jelöljük körbe a sablont fogpiszkálóval és a jelölések mentén vágjuk ki az elemeket. A felesleges tésztát távolítsuk el a mézeskalács házikó részei közül. A sütőpapírt a tésztaelemekkel együtt húzzuk át a tepsire és mehetnek is a sütőbe!
  4. A sablonon látható kerek ablakot kupakkal vághatjuk ki. Nagyobb ablakot vágjunk, mint amekkorát a kész házon látni szeretnénk, ugyanis a tészta sütés közben megnő!

További letölthető mézeskalács házikó sablonok

Az interneten számos mézeskalács ház sablont találhatunk mind magyar, mind külföldi oldalakon.

Magyar nyelvű oldal:

És egy külföldi:

Vágj bele te is bátran! Már láthatod, hogy a mézeskalács házikó elkészítése sem nagy ördöngösség. Nem kellenek hozzá speciális konyhai kiegészítők, elég csupán egy papírból készített sablon is. Persze ha szeretnél, akkor rendelhetsz magadnak egy profi mézeskalács ház kiszúró szettet is, főleg, ha minden évben van kedved házikót készíteni.

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük