Mézeskalács Info

Letölthető mézeskalács házikó sablonok

A mézeskalács házikó sablon nélkülözhetetlen kelléke a házikó elkészítésének. A mézeskalács ház csak akkor fog megállni és akkor lesz szép, ha pontosan dolgozunk. Ehhez pedig arra van szükség, hogy előre megtervezzük a házunkat.

A vállalkozó szelleműek tervezhetnek egyedi házikót, de azok se csüggedjenek, akik biztosra szeretnének menni, mert az interneten számtalan mézeskalács ház sablon található, amely megkönnyíti a munkát.

A mézeskalács házikó receptemet itt találod.

Az általam használt mézeskalács házikó sablon

Bekevertem a mézeskalács házikó tésztáját, míg az a hűtőben pihent, elkészítettem a sablont. Én egy aprócska házat terveztem (9×7 cm) egy 22×13 cm-es alapra. Íme az én sablonom:

mézeskalács házikó sablon

Mézeskalács házikó sablon – kattins a képre az eredeti méretben megnyitáshoz és letöltéshez

Az általam használt mézeskalács házikó sablont eredeti méretben (JPG) és PDF formátumban is megtaláljátok itt!

Mézeskalács sablon letöltése (pdf)

A sablont kinyomtatva kezdődhet is a házikónk kivágása a tésztából!

Tippek a mézeskalács házikó kivágásához

  1. Miután a mézeskalács házikó sablonját kinyomtattuk, vágjuk pontosan körbe.
  2. Azt javaslom, hogy a házikó tésztáját már lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki, ugyanis ha esetleg letapad a tészta a deszkára és nehéz felszedni, a házikó elemei elvesztik eredeti méretüket és később nem fognak illeszkedni egymáshoz. Ha már a sütőpapíron nyújtjuk, ezt elkerülhetjük, ugyanis nem kell mozgatnunk a tésztát.
  3. A sablont helyezzük rá a tésztára és éles késsel vagy egy pizzavágóval vágjuk körbe a ház részeit. Ha biztosra akarunk menni, jelöljük körbe a sablont fogpiszkálóval és a jelölések mentén vágjuk ki az elemeket. A felesleges tésztát távolítsuk el a mézeskalács házikó részei közül. A sütőpapírt a tésztaelemekkel együtt húzzuk át a tepsire és mehetnek is a sütőbe!
  4. A sablonon látható kerek ablakot kupakkal vághatjuk ki. Nagyobb ablakot vágjunk, mint amekkorát a kész házon látni szeretnénk, ugyanis a tészta sütés közben megnő!

További letölthető mézeskalács házikó sablonok

Az interneten számos mézeskalács ház sablont találhatunk mind magyar, mind külföldi oldalakon.

Magyar nyelvű oldal:

És egy külföldi:

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük