Mézeskalács Info

A modern mézeskalács díszítés nyomában

Anvalor a modern mézeskalács díszítés nyomában

A mézeskalács formája, illata és íze együtt különleges élményt nyújt! A készítése pedig kedves időtöltés, kreatív elfoglaltság. Hiszen együtt lehet a család az adventi időszakban, a készülődés során.

A gyermekek számára remek kikapcsolódás a tészta gyúrása, szaggatása, díszítése, mely által élményekkel gazdagodhatnak, és amik idővel kedves emlékké válnak.

A mézeskalács díszítése

A mézeskalács díszítése izgalmas feladat. Némi kézügyességet igényel, de az eredmény meseszép!

A habverő gép segítségével egyedi ajándékokat, különleges karácsonyfadíszeket és finom falatokat készíthetünk az ünnepi asztalra, ezért elmaradhatatlan kelléke az adventi időszaknak.

A mai modern világban már sokféle mézeskalács létezik, készülhet gluténmentes, cukormentes, vegán változat is. Formája sokféle lehet; hintaló, huszár, diótörő, balerina, állatfigurák, szív alakú stb.

A mézeskalács szépségét a máz adja, ezért ne váljunk meg tőle! Viszont némi változtatással, apró ötletekkel évről-évre megújulhat a kínálat.

Szórhatunk magvakat is a mázba, de ebben az esetben kicsit hígabb, terülő mázat készítsünk, kevés víz hozzáadásával.

Még száradás előtt szórjuk bele a magvakat, szárított narancshéjat, kókuszt. Díszítő gyöngyökkel való díszítéssel is meseszerű hatást érhetünk el. 

A mézeskalács eredete

Az erdélyi mézeskalács készítése komoly hagyományokkal rendelkezik.

Valamikor még csak a méz volt az egyetlen édesítőszer, melynek segítségével tápláló, eltartható szárazsütemény készülhetett. Ezért vált oly ismertté a mézeskalács sok nép által még a nádcukor és a répacukor elterjedése előtt.

A méz magas ára miatt csak ünnepi alkalmakkor kerülhetett az asztalra.

Az 1200-as évektől már kolostorokban is készítettek vallásos tárgyú mézeskalács figurákat. Majd idővel a míves díszítéseket is elkezdték alkalmazni, ekkor alakultak a „mézesbábos” céhek, és rövid idő alatt kedvenc ajándéktárgyakká váltak a színes, időtálló finomságok.

Több német és osztrák városban is nagy hagyománya van a mézeskalács készítésének, valószínű ez az oka annak, amiért innen eredeztetik.

De valójában már az ókori piramisokban is találtak mézre és abból készült édességekre utaló leleteket.

Tudtad, hogy Bécsen keresztül jutottak el Magyarországra a mézeskalács készítéséhez használt keleti fűszerek?

Érdemes megemlíteni néhány helyet, ahol nagy múltra tekint vissza a mézeskalács készítés: Mariazell, ahol a zarándokok kedvenc eledelének számított, valamint Bad Ischl, ahol ma is sok híres készítő van.

De említésre méltó Lübeck és Nürnberg is a német városok közül.

Modern mézeskalács díszítés

Milyen habverő gépet vásárolj?

A multifunkcionális gépek megbízható, strapabíró berendezések, melyek nagykonyhai igénybevételre és háztartási tevékenységre egyaránt alkalmasak.

A habverő gép webáruházból történő vásárlása során remek választás lehet a planetáris mixer, ami habverő, krémkeverő és dagasztógép egyben.

A modern háztartásokban sokan kedvelik, praktikus, gyors, hatékony és időtálló tulajdonságai miatt. Segítségül szolgálhat a karácsonyi sütemények elkészítése során. Gyönyörű, kemény habot készíthetsz vele, a tészták dagasztásakor is segítségül hívhatod, valamint a krémek is habosabbak, fényesebbek lesznek általa.

Nincs fáradt kéz, nem kell egész nap a konyhában állni, hiszen a habverő gép sok feladatot ellát helyettünk az ünnepi készülődés során.

Mindegy mekkora a család, mert a gép nagy kapacitása miatt egy rendezvényt is képes kiszolgálni.

Összefoglaló:

A habverő gép webáruházból történő vásárlása egyszerű és gyors.

Megkönnyítheti a munkát a karácsonyi készülődés során, de ajándéknak is remek ötlet lehet! Segítségével egyedi ajándékokat, különleges karácsonyfadíszeket és finom falatokat készíthetünk az ünnepi asztalra, ezért elmaradhatatlan kelléke az adventi időszaknak.

A modern háztartásokban sokan kedvelik, praktikus, gyors, hatékony és időtálló tulajdonságai miatt. A mézeskalács készítése során is segítségül szolgálhat, amely sütemény formája, illata és íze együtt különleges élményt nyújt!

Kedves időtöltés, kreatív elfoglaltság, hiszen együtt lehet a család az adventi időszakban. A készülődés során a gyermekek élményekkel gazdagodnak, amik idővel kedves emlékké válnak.

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük